Vizitë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”: Krijimi i një Eksperience të Paharrueshme për Studentët e KPGJT
  • By KPGJTWeb
  • 5 Qershor, 2023
  • No Comments

Vizitë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”: Krijimi i një Eksperience të Paharrueshme për Studentët e KPGJT

Në datën 20 Qershor 2023, studentët e Kolegjit Profesional Gjerman të Lartë të Teknologjisë (KPGJT) patën mundësinë e shkëlqyer për të vizituar Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” në Kosovë. Kjo vizitë ishte një përvojë frymëzuese dhe e rëndësishme për studentët, duke ju ofruar një përqasje të re në botën e arsimit të lartë dhe ndarjen e njohurive me studentët dhe profesorët e universitetit tjetër.

Studentët e KPGJT u pritën me entuziazëm në Universitetin e Prishtinës dhe nga stafi i universitetit, i cili i shoqëroi ata në një tur të kampusit dhe hapësirave akademike të universitetit. Ata kishin mundësinë për të parë nga afër ambientet mësimore, bibliotekën e universitetit dhe laboratorët e specializuara që ofronin një gamë të gjerë të programeve të studimit.

Gjatë vizitës, studentët e KPGJT patën mundësinë për të ndarë përvoja me studentët e Universitetit të Prishtinës. Ata ndanë historitë e tyre të mësimit në KPGJT dhe përparimin e tyre në fushën e teknologjisë dhe inxhinierisë. Gjithashtu, ata ishin të interesuar për të dëgjuar për eksperiencën e studentëve të universitetit në studimet e tyre dhe në perspektivat e tyre të punësimit.

Një nga momentet më të frytshme ishte takimi me profesorët dhe specialistët në fushën e teknologjisë dhe inxhinierisë në Universitetin e Prishtinës. Studentët kishin mundësinë për të dëgjuar prej tyre rreth sfidave dhe mundësive të tregut të punës në fushën e tyre të studimit, si dhe për të mësuar më shumë rreth zhvillimeve më të fundit në këtë fushë.

Përfundimi i vizitës ishte një moment emocionues, ku studentët u kthyen në KPGJT me një perspektivë të re dhe frymëzuese për të ardhmen e tyre. Vizita në Universitetin e Prishtinës u bë një burim i vërtetë frymëzimi dhe dëshirës për të arritur më shumë në fushën e teknologjisë dhe inxhinierisë.

Kjo vizitë ofroi një mundësi të vlefshme për të ndarë njohuri, përvoja dhe perspektiva me studentët dhe profesorët e një institucioni të rëndësishëm arsimor. Ky lloj bashkëpunimi dhe shkëmbimi i ideve u rrit përgjegjësinë dhe motivimin e studentëve të KPGJT për të arritur suksesin dhe për të bërë ndryshimin në fushën e tyre të studimit dhe karrierës së tyre në të ardhmen.