Stafi Akademik

Rektor

Akademik. Jorgaq Kacani

Akademik Jorgaq Kaçani ka përfunduar studimet në Universitetin e Tiranës, në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike. Pas diplomimit punoi si inxhinier mekanik në uzinën mekanike Vlorë (1977-1980). Emërohet asistent në katedrën e Teknologjisë së metaleve të Fakultetit të inxhinierisë mekanike (1980). Kandidat i shkencave (1988) dhe Doktor i shkencave (1994). Emërohet inspektor për anën mësimore në Dekanatin e FIM për procesin mësimor (1982). Drejtor i departamentit të Teknologjisë mekanike (1993). Zv. Dekan i FIM për procesin mësimor (1996-2003). Zgjidhet Dekan i FIM (2003-2008). Zgjidhet anëtar i Akademisë së Shkencave të New York , USA (1999). Zgjidhet për të parën herë në Shqipëri me votë të drejtpërdrejtë nga stafi akademik, administrata dhe studentët, Rektor i Universitetit Politeknik të Tiranës për një mandat 4-vjeçar (2008-2012) dhe rizgjidhet po në postin e Rektorit me votim të drejtpërdrejtë për një mandat të dytë 4-vjeçar (2012-2016). Zgjidhet anëtar i Këshillit të FIM (1994-2012). Zgjidhet Zv. President i Shoqatës së Inxhinierëve mekanikë (1996-2022). Zgjidhet Zv. President i Rrjetit të materialeve të universiteteve shqipfolëse, (2005-2013). Zgjidhet anëtar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë (2008). Zgjidhet Kryetar i Konferencës së Rektorëve (2008-2011). Anëtar i Komisionit të Kualifikimit Shkencor dhe anëtar i Këshillit të Arsimit të Lartë (2008-2014). Anëtar i Senatit Akademik të Universitetit Politeknik të Tiranës (1999-2020). Anëtar i Bordit të universiteteve të Detit të Zi (2008-2015) dhe President i këtij rrjeti (2012-2015). Anëtar i redaksisë së Buletinit të Shkencave Teknike.
Ka kryer kualifikime dhe specializime jashtë shtetit: Politeknikun e Torinos , Itali (1990); Universitetin e Mine, Mine USA (1993-1994); Universitetin e Staffordshire, UK (1995,1997); Institutin e Saldimit dhe Cilësisë, Portugali (1996); Universitetin e Siegenit, Gjermani (1998-1999); Institutin e materialeve Paris, Francë (2000); Universitetin e Patras, Greqi (2001); NTUA, Greqi (2002); Universitetin Mie, Japoni (2004,2012); Politekniku i Barit, Itali (2004,2006,20014); DCU Irlandë (2006); Universitetin e Selanikut, Greqi (2007); Universitetin e Metz, Francë (2007), etj.
Ka kryer vizita pune dhe nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me shumë universitete në: Itali, Greqi, USA, Japoni, Gjermani, Francë, Portugali, Spanjë, Angli, Serbi, Kosovë, Norvegji, Belgjikë, Rumani, Poloni, Turqi, Kinë, Maqedoni etj.
Si drejtues i Departamentit, Fakultetit dhe Universitetit Politeknik ka dhënë një kontribut të shquar në hartimin dhe përmirësimin e planeve dhe programeve mësimore të formimit inxhinierik, implementimin e Deklaratës së Bolonjës për Arsimin e Lartë, kualifikimin e stafit akademik, përmirësimin e bazës laboratorike dhe lidhjet me universitetet jashtë vendit.
Është hartues, koordinues dhe drejtues i shumë projekteve kombëtare e ndërkombëtare të cilat kanë qënë në shërbim të kualifikimit të stafit akademik, rritjes së cilësisë së përgatitjes të studentëve si dhe të forcimit të lidhjeve universitet industri.
Është hartues i teksteve mësimore, leksioneve të shkruara, autor dhe bashkautor i shumë artikujve, referimeve dhe kumtesave shkencore brenda dhe jashtë vendit të botuara në revista shkencore si dhe të mbajtura në kongrese, konferenca, simpozime dhe workshop-e ku në shumë raste ka qënë Kryetar i Komitetit organizativ dhe atij shkencor.
Është udhëheqës i shumë doktoraturave në UPT, Politekniko di Bari, Universitetin e Perugias Itali, Universitetin e Prishtinës Kosovë.
Ka qenë Kryetar dhe anëtar i Komisionit të mbrojtjes së doktoraturave brenda dhe jashtë vendit.
Ka qenë anëtar i Bordit në disa kompani.
Për rezultate të larta në drejtim, në kërkim dhe veçanërisht në marrëdhëniet shoqërore në përparimin e Arsimit të Lartë dhe shkencës në vend është shpërblyer me nderime të ndryshme në formën e mirënjohjeve, pllakatave, diplomave dhe dekoratave. Është qytetar nderi i Rrethit të Vlorës dhe Komunës së Novoselës.
I është dhënë titulli “ Honoris Causa” nga Universiteti Ismail Qemali Vlorë.
Me vendim të Këshillit Shkencor të Baku State University i është akorduar titulli “Honorary Guest of University” për meritat e veçanta në zhvillimin e shkencës dhe arsimit si dhe për rolin e rëndësishëm në ndërtimin dhe ruajtjen e bashkëpunimit me Universitetin Shtetëror të Baku. Me vendim të Këshillit Shkencor të Zsporizhzya National Technical University i ëdhtë dhënë Diploma of Honoured Proffessor.
Akademik Jorgaq Kaçani prej këtij viti mban detyrën e Rektorit të Kolegjit Profesional Gjerman të Teknologjisë.

Departamenti Elektrik

Përgjegjës i Departamentit

Prof. Dr. Jani Teta

I diplomuar për Inxhinieri Elektrike në Universitetin e Tiranës, Prof. Jani Teta ka një eksperiencë të gjatë në botën akademike, si pedagog në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike, 1980-1997. Ai ka përfunduar specializimet për Trasmisionet Elektrike në Romë, Torino, Milano; Elektronikën e Fuqisë në Athinë, gjithashtu Modelimet Matematike të makinave elektrike në Bari.

Prof. Jani Teta ka punuar për një kohë të gjatë në Universitetin e Tiranës, ku ka dhënë leksione dhe seminare në lëndë të ndyshme. Ka realizuar shumë projekte në fushën e frekuencës, transformatorëve elektrikë, ujësjellësit, aviacionit, gjithashtu ndërtim-montim, ndërsa ka realizuar shumë punime shkencore si; tekste mësimore, leksione, referenca e redaktime teknike për tekste dhe studime në Katedrën e Elektrifikimit të Industrisë. Zotëron gjuhën frënge, angleze, italiane dhe ruse.

Departamenti i Ndërtimit dhe Infrastrukturës

Përgjegjës i Departamentit

Prof. Agron Tato

Prof. Agron Tato është diplomuar në Universitetin e Tiranës “Fakulteti i Shkencave të Natyrës”, me specialitet matematikan dega 5-vjeçare. Ai është kualifikuar në fushën e Gjeometrisë  dhe Topologjisë, 1973-1980, Tiranë, gjithashtu në programin Tempus “Gjeometria Diferenciale” (1994) dhe programin DAAD “Apilkimi i Matematikës në fizikë dhe gjeometri” (1996), Mynih, Gjermani.

Për më shumë se një dekadë ka qenë pjesë e Universitetit të Elbasanit, në pozicionin pedagog. Në vazhdim ka qenë Shef i Departamentit të Matematikës dhe më pas Rektor i Universitetit të Elbasanit. Prof. Agron Tato ka eksperiencë në pedogogji po ashtu, në Universitetin e Tiranës dhe Universitetin e Vlorës. Gjatë periudhës 1997-2005 ka qenë pjesë e Kuvendit të Shqipërisë, si Ministër i Kulturës.

Së fundmi mban pozicionin e Përgjegjësit të Departamentit të Ndërtimit dhe Infrastrukturës, në Kolegjin Profesional Gjerman të Teknologjisë.

Departamenti i Mekanikës

Përgjegjës i Departamentit

Prof. Dr. Arian Bisha

Prof. Arian Bisha ka përfunduar studimet për Inxhinieri Mekanike në Universitetin e Tiranës, ndërsa ka  kryer edhe kurse specializimi në laboratorin e vibrimeve në Paris, Francë, 1986, gjithashtu “Large Scale Projects, 2nd International Coorporate Workshop Of Alumil Engineers” mbajtur në Selanik, Greqi, 2008. Prof. Bisha ka një eksperiencë të gjatë në fushën e pedogogjisë, pothuajse dy dekada në pozicionin pedagog në Universitetin Politeknik të Tiranës, Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike. Deri në 2020 ka qenë i emëruar si Inxhinier, Menaxhues i Sektorit Teknik, pranë Alumil – Albania sh.p.k.

Ai ka një sërë eksperiencash të ndryshme, ndër të cilat “Shef i sektorit te prodhimit të stampave/modeleve në Repartin e Instrumentave”. Prof. Arian Bisha është autor dhe bashkëautor i rreth 21 artikujsh shkencorë të botuara brenda dhe jashtë vendit.

Pranë Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike, ka drejtuar rreth 11 lëndë të ndyshme. Zotëron gjuhën frënge, angleze, italiane, ruse dhe greke. Prej këtij viti mban detyrën e Përgjegjësit të Departamentit të Mekanikës në Kolegjin Profesional Gjerman të Teknologjisë.

2022 All right reserverd © Kolegji Profesional Gjerman i Teknologjisë

Design by Gremza